Historie

Birkelse plejecenter blev bygget i 1986. På daværende tidspunkt var der plads til 18 beboere. I 1999 blev plejehjemmet ombygget , således at der nu er plads til 22 beboere. 

Birkelse Plejecenter drives af " Danske Diakonhjem ", som har en driftsoverenskomst med Jammerbugt kommune.

Læs mere om " Danske Diakonhjem " på www. diakon.dk

Boligen

Ved indflytning på permanent plejehjemsplads , lejes boligen af boligselskabet Domea. Der betales indskud og månedlig husleje. Huslejen ved indflytning er altid gældende fra d. 1 eller d. 15 i måneden.

Indskuddet skal indbetales til  Domea før indflytningen. Man kan vælge selv at betale indskuddet. Såfremt du ikke selv har mulighed for at betale indskuddet, kan du søge indskudslån via Jammerbugt Kommune.

Lånet er rente og afdragsfrit i 5 år, hvorefter der skal laves en tilbagebetalingsordning.

Huslejen er afhængig af stuens størrelse, og der skal betales for el og varme i forhold til det areal, som huslejen også beregnes ud fra (boligareal og ens andel af fællesarealerne).

Du kan søge om boligstøtte ved Jammerbugt Kommune. Boligstøttens størrelse er afhængig af ens indtægtsforhold.

Atmosfære

Birkelse plejecenter er dit hjem, hvor du kan leve, som du ønsker, og hvor dine pårørende altid er velkommen. Det individuelle er i højsædet, og du er selv med til at præge din hverdag og beslutte, hvilke aktiviteter du vil tage del i. Vi tilstræber en humoristisk og varm atmosfære, hvor trivslen for den enkelte er i fokus.

Fællesrum

Vi har en fælles opholdsstue, hvor vi spiser måltiderne sammen, hvis du har lyst - ellers er der mulighed for at spise på egen stue. I opholdsstuen er der en fjernsynsafdeling, hvor du kan hygge sig sammen med andre beboere.

Vi har et stort fællesrum, som du kan låne til fødselsdage eller andre større familiesammenkomster.

Vi er omgivet af 3 tønder land, så der er rig mulighed for at komme ud i den friske luft !

I 2009 fik vi anlagt en dejlig sansehave med tilhørende stor terrasse. Terrassen er i sommerhalvåret møbleret med gode havemøbler og en grill, så vi kan indtage vores måltider udendørs, hvis vejret tillader det - eller vi kan bare sidde og nyde det gode vejr.