Historie

Birkelse plejecenter blev bygget i 1986. På daværende tidspunkt var der plads til 18 beboere. I 1999 blev plejehjemmet ombygget , således at der nu er plads til 22 beboere. Til hjemmet er tilknyttet 13 ældreboliger som serviceres fra plejehjemmet.

Birkelse Plejecenter drives af " Danske Diakonhjem ", som har en driftsoverenskomst med Jammerbugt kommune.

Læs mere om " Danske Diakonhjem " på www. diakon.dk

Boligen

Ved indflytning på permanent plejehjemsplads , lejer man sin bolig af "Domea" mod betaling af beboerindskud og månedlig husleje. Huslejen ved indflytning er altid gældende fra d. 1 eller d. 15 i måneden.

Beboerindskuddet skal indbetales til " Domea" før indflytningen. Man kan vælge selv at betale beboerindskuddet, eller man kan søge om et beboerindskudslån i socialforvaltningen.

Lånet er rente og afdragsfrit i 5 år, hvorefter der skal laves en tilbagebetalingsordning.

Huslejen er afhængig af stuens størrelse, og der skal betales for el og varme i forhold til det areal, som huslejen også beregnes ud fra (boligareal og ens andel af fællesarealerne).

Man kan søge om boligstøtte i socialforvaltningen. Boligstøttens størrelse er afhængig af ens indtægtsforhold.

Atmosfære

Birkelse plejecenter er dit hjem, hvor du kan leve, som du ønsker, og hvor dine pårørende altid er velkommen. Det individuelle er i højsædet, og du er selv med til at præge din hverdag og beslutte, hvilke aktiviteter du vil tage del i. Vi tilstræber en humoristisk og varm atmosfære, hvor trivslen for den enkelte er i fokus.

Fællesrum

Vi har en fælles opholdsstue, hvor vi spiser måltiderne sammen, hvis man har lyst - ellers er der mulighed for at spise på egen stue. I opholdsstuen er der en fjernsynsafdeling, hvor man kan hygge sig sammen.

Vi har et stort fællesrum, som man kan låne til fødselsdage .

Vi er omgivet af 3 tønder land, så der er rig mulighed for at komme ud i den friske luft !

I 2007 fik vi anlagt ny terasse omgivet af en sansehave. Terassen er møbleret med gode havemøbler og parasoller, så vi kan indtage vores måltider udendørs, hvis vejret tillader det - eller vi kan bare sætte og nyde det gode vejr.